LAMPASSO NERO MONTEPULCIANO DOC
Kód: 115Detailní popis produktu
Hrozny zůstávají na keři až do druhé poloviny listopadu za účelem dokončení procesu sušení. Fermentace: víno se nakváší se slupkama po dobu 3 týdnů. Zrání: jedna z mála odrůd, Montepulciano, které zraje přirozeným procesem sušení přímo ve vinici. Tato technika spočívá v dehydrataci bobule, takže zatímco se většina vody odpaří, cukry a ostatní organické sloučeniny se více koncentrují v hroznu. Ve víně, po tomto procesu vyniká pozoruhodná aromatika. Barva: intenzivní rubínově červená, téměř neprostupná. Velmi elegantní vůně s náznakem zralého červeného ovoce, jako je švestka a třešeň, ale zároveň komplexní s tóny, které zvláštně připomínají ostružiny a maliny. Chuť plná a harmonická, velmi perzistentní, s velmi mohutnou dochutí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.